Країни Південної Америки створюють стабфонд для запобігання дефолтам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Південної Америки створюють стабфонд для запобігання дефолтам

Казна та Політика
219
Економічна комісія Південноамериканського союзу націй (UNASUR) на своєму засіданні в Буенос-Айресі оголосила про створення стабілізаційного фонду з метою надання своїм країнам-членам допомоги у протидії фінансовим коливанням.
На нараді, яка проходила в ці вихідні, були присутні міністри економіки, президенти центральних банків або високопоставлені представники урядів 12 країн UNASUR. Як повідомляє "Сіньхуа", вони обговорювали питання посилення координації економічної політики та спільної протидії сильним коливанням на глобальному фінансовому ринку.
Міністр економіки Аргентини Амадо Буду на прес-конференції за підсумками засідання заявив, що в даний момент макроекономіка держав UNASUR "розвивається стабільно, і ці країни готові протидіяти фінансовим коливанням".
В даний час валютний резерв південноамериканських країн перевищив $500 млрд.
Країни - члени UNASUR мають намір саме із цієї суми виділити частину коштів на створення регіонального стабфонду. "Якщо фінансовий ринок якоїсь країни UNASUR піддасться удару спекулятивного капіталу, то вона зможе клопотатися про терміновий кредит з цього фонду для стабілізації свого фінансового ринку", - зазначив Буду.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас