ТНК-ВР розглядає можливість повного закриття Лисичанського НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТНК-ВР розглядає можливість повного закриття Лисичанського НПЗ

Енергетика
931
Компанія ТНК-ВР розглядає чотири варіанти, пов'язані з майбутнім Лисичанського нафтопереробного заводу. Про це в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" повідомив виконавчий директор ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" Фелікс Луньов.
"У нас все ще є чотири сценарії розвитку подій з НПЗ. Перший передбачає запуск переробних потужностей в режимі часткового завантаження, коли умови на ринку будуть сприятливими, а робота заводу економічно доцільною. Другий сценарій - зупинка заводу на шість місяців. За третім сценарієм завод стоятиме три роки. Згідно з четвертим НПЗ буде закрито назавжди. Все залежить від того, чи буде нам вигідно займатися цим бізнесом", - повідомив Луньов.
За його словами, завод працює практично в нуль: "Вийти на мінімальну позитивну маржу заводу вдалося лише завдяки давальницькій переробці. Якби ми не мали цієї можливості, завод довелося б закрити. Без давальницької переробки ми були б у збитку... Тому говорити про зміну позиції компанії не доводиться".
Виконавчий директор також підкреслив, що Лисичанський НПЗ з кінця червня відвантажує на український ринок тільки бензини Євро-4. "Ми також маємо намір рухатися до стандарту Євро-5 і збільшувати глибину переробки нафти. Однак ці проекти вимагають значних інвестицій, і їх реалізація залежатиме від того, наскільки прозорим, стабільним і конкурентним буде український ринок нафтопродуктів", - зазначив Луньов.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас