"Лукойл" у першому півріччі заробляв більше мільярда рублів за добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Лукойл" у першому півріччі заробляв більше мільярда рублів за добу

Енергетика
301
Чистий прибуток "Лукойлу" в першій половині 2011 року збільшився на 55 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року і досяг 212,9 мільярда рублів. Про це йдеться у звіті компанії. Таким чином, кожен день "Лукойл" генерував більше мільярда рублів чистого прибутку.
Різке зростання прибутку стало можливим завдяки значному збільшенню цін на нафту на світовому ринку. Вже на початку 2011 року вони через заворушення на Близькому Сході і в Північній Африці пішли вище позначки в 100 доларів за барель європейської Brent. Відтоді вартість нафти так і не опускалася нижче цієї межі - навіть незважаючи на боргову кризу в Європі і побоювання щодо повторення рецесії в економіці США.
У той же час у компанії відзначають, що негативний вплив на прибуток надало збільшення витрат по курсових різницях, пов'язаних з коливаннями курсу долара і євро - на загальну суму в 17,9 мільярда рублів.
Варто відзначити, що в першому кварталі прибуток "Лукойлу" був набагато скромнішим - всього 16 мільярдів рублів.
"Лукойл" є найбільшою приватною нафтовою компанією Росії. Значна частина акцій "Лукойлу" розміщена на біржах, а основним її акціонером є глава компанії Вагіт Алекперов. 12 серпня до середини торговельної сесії акції "Лукойлу" на ММВБ ростуть у ціні майже на відсоток.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас