Опитування: На українців чекає підвищення зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: На українців чекає підвищення зарплат

1687
Українці, що працюють у великих компаніях, можуть розраховувати на надбавку до зарплати найближчим часом. Такі результати дослідження аудиторської компанії Ernst & Young, яка провела дослідження серед провідних фірм країни (торговельні мережі, фармацевтичні компанії, банки, страхові компанії, нафтові трейдери та інші).
Як повідомляє "Сегодня", на думку експертів, це може означати, що економіка країни почала вибиратися з кризи.
У третьому кварталі (липень-вересень) підвищити зарплату співробітникам планують 26% компаній. Причому, підвищення чекає не лише на керівників, але і рядових співробітників. Піднімати почнуть на 10-11%.
60% опитаних аудиторами компаній вже встигли за останні півроку підняти оплату праці.
"Підвищення виплат у більшості компаній залежить від збільшення обсягів випуску товарів, які вони виробляють. Тобто працівники можуть розраховувати на більше, якщо добре виконують своє завдання і фірма розвивається, досягає успіхів, - говорять в Ernst & Young. - Ще підвищують оплату згідно ринковим показникам, тобто з оглядкою на середню зарплату в країні на конкретну посаду. Третій фактор - інфляція. 20% опитаних роботодавців враховують її показники при нарахуванні зарплати".
"Зростання зарплат дійсно є, - говорить аналітик МЦПД Олександр Жолудь. - І пожвавлення в економіці показує, що воно триватиме як мінімум до кінця року, номінально зарплати збільшаться на 15%, реально, з урахуванням інфляції - на 4-5% . Причому, і в малому бізнесі, а в основному, це - сфера обслуговування, теж. Але ця тенденція, швидше за все, не торкнеться "депресивних" регіонів (Чернігів, Тернопіль, Волинь)".
Лише 2% фірм зізналися, що їм доведеться урізати зарплати. При цьому є компанії, де зростання зарплат торкнулося всіх працівників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас