США посилили економічні санкції проти Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США посилили економічні санкції проти Білорусі

Казна та Політика
694
Білий дім посилив економічні санкції проти Білорусі з метою вплинути на внутрішню політику режиму Лукашенка.
Санкції торкнулися чотирьох білоруських державних підприємств: виробника добрив "Гродно Азот", виробника автомобільних шин ВАТ "Белшина", нафтопереробника "Нафтан" і виробника волокон ВАТ "Гродно Хімволокно". Ці компанії контролюються державним концерном "Белнефтехим", стосовно якого санкції вже діють. За стандартних умов санкцій, американським громадянам відтепер заборонено підтримувати з даними підприємствами ділові відносини. Крім того, американським банкам доведеться заморозити активи цих компаній, якщо такі знайдуться. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на сайт Держдепартаменту США.
Із заяви Держдепартаменту випливає, що нові санкції є відповіддю на продовження в Білорусі політичних репресій, що послідували за президентськими виборів 19 грудня 2010 року. Американські дипломати підкреслили, що вжиті заходи не спрямовані проти білоруського народу і закликали президента Білорусі Олександра Лукашенко звільнити всіх політв'язнів.
Разом з цим США розширить список білоруських персон нон ґрата. Їх активи в американських банках також будуть заморожені.
Нагадаємо, в січні 2011 року ЄС з тієї ж причини, що і США наклав санкції на дві дочірні компанії "Белнефтехиму" - ВАТ "Лакокраска" і ВАТ "Полоцьк Скловолокно", а потім поповнив список компаніями "Белтехекспорт", "Белтелеком" і "Спорт-Парі".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас