Устенко: Уряд має достатньо важелів для контролю української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Устенко: Уряд має достатньо важелів для контролю української економіки

Казна та Політика
202
Виконавчий директор Фонду Блейзера в Україні Олег Устенко вважає Україну в десятки разів краще підготовлену до можливої світової кризи, ніж вона була підготовлена в першу хвилю кризи. Про це він сказав під час прес-конференції в медіа-холі УНН.
"Навіть якщо буде нова криза, то Україна до цієї кризи підготовлена на сьогодні в десятки разів краще, ніж ми були підготовлені в минулому. У десятки разів краще. Наша ситуація в десятки разів краща, ніж на багатьох європейських ринках. На багатьох європейських майданчиках", - сказав О.Устенко.
Він пояснив, що в Україні нема такого великого дефіциту бюджету, а зовнішній і внутрішній державний борг становить 40% від ВВП. "Відповідно до економічної теорії - це багато. Це параметри, за якими потрібно уважно спостерігати, але це не 100% (від ВВП - Ред.), як у США, або 220%, як у Японії... Тобто ситуація на порядок краща", - сказав О.Устенко.
Він також висловив сподівання, що є розуміння того, що ситуацію потрібно контролювати. "Є багато спокус, пов'язаних з тим, що наступний рік є роком нового політичного циклу. Але не потрібно піддаватися спокусам цим, потрібно продовжувати стримувати ситуацію", - додав він. О.Устенко вважає, що з тими золотовалютними резервами, якими володіє Національний банк України, і у випадку, якщо співпраця з МВФ буде продовжена, уряд має достатньо важелів для контролювання економічної ситуації в країні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас