Єврокомісія відмовилася надавати Кіпру антикризову допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія відмовилася надавати Кіпру антикризову допомогу

365
Європейська Комісія не планує виділяти Кіпру антикризові кредити на зразок тих, які були видані Греції та інших країн ЄС. Про це, як передає Agence France-Presse, заявив комісар ЄС з фінансових питань Оллі Рен.
За словами Рена, виділення грошей Кіпру навіть не обговорювалося європейськими чиновниками. Він зазначив, що економіка країни в порядку, незважаючи на деякі труднощі, а уряд острівної держави пообіцяв провести необхідні реформи.
Заява Оллі Рена прозвучала після того, як 10 серпня рейтингове агентство Fitch опустило рейтинг Кіпру відразу на два щаблі з "А-" до "ВВВ" (для порівняння, у Росії за версією Fitch - також "ВВВ"). У коментарі до свого рішення агентство заявило, що Кіпр, можливо, не зможе впоратися зі своїми фінансовими зобов'язаннями без підтримки від міжнародних фінансових інститутів.
Уряд Кіпру, в свою чергу, заявив, що має намір підвищити ПДВ на два процентні пункти, а також збільшити ставки по деяких інших податках. Це, на думку чиновників, дозволить зібрати в бюджет більше грошей. Про це повідомляє The Financial Mirror.
Влітку свої рейтинги Кіпру знизили та інші агентства з великої трійки - S&P і Moody's. Падіння рейтингів Кіпру прискорилося після того, як 11 липня на військовій базі Евангелос Флоракіс стався вибух, який забрав життя 10 людей і пошкодив найбільшу в країні електростанцію. Вона виробляла до 60 відсотків необхідної Кіпру електроенергії.
Крім того, економіка Кіпру сильно залежить від Греції, рейтинг якої влітку опустився до найнижчих значень у світі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас