Збитки від погромів у Британії оцінили в 170 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки від погромів у Британії оцінили в 170 мільйонів євро

188
Збитоки від масових заворушень, які почалися в Лондоні в ніч на 6 серпня, а пізніше поширилися на інші міста Великобританії, можуть перевищити 150 млн фунтів стерлінгів (170 млн євро).
Такі дані оприлюднили страхові компанії та підприємства середнього бізнесу після попередньої оцінки подій.
У заяві Дослідницького центру проблем рітейлінгу (CRR) стверджується, що магазини роздрібної торгівлі, більшість з яких були закриті під час заворушень, втратили не менше 80 мільйонів фунтів.
Клінінговий і ремонтний бізнес напередодні оцінював свої збитки в 40 млн фунтів, які лише частково будуть покриті страховиками.
Консалтингова фірма Kelkoo напередодні лондонської Олімпіади 2012 року відзначає, що якщо "всього лише 1% туристів протягом року відмовиться від відвідування Британії, країна втратить від 520 до 590 мільйонів фунтів".
Приблизно таку суму туристична галузь Британії заробила тільки в квітні за рахунок напливу туристів на королівське весілля принца Уїльяма і Кейт Міддлтон.
При цьому Асоціація британських страховиків оцінила збиток від заворушень тільки в 100 млн фунтів.
Нагадаємо, заворушення в Лондоні спалахнули в ніч з 6 на 7 серпня. Причиною заворушень стала смерть пасажира приватного таксі (міні-кеба) 29-річного Марка Даггана в результаті перестрілки з поліцейськими, які мали намір провести обшук в автомобілі.
У понеділок, 8 серпня, погроми перекинулися на інші британські міста. На думку поліцейських, на другий і третій день насильство стало проявом "чистого хуліганства" як наслідування заворушень у Лондоні, які почалися як мітинг на знак протесту проти вбивства, а в результаті вилилися в грабежі і мародерство.
З початку заворушень у Лондоні та інших містах Великобританії поліція затримала понад 1300 людей, понад 250 з них вже пред'явлені звинувачення в порушенні громадського порядку, заподіянні шкоди чужому майну, крадіжках. Декілька осіб вже отримали тюремні терміни тривалістю до шести місяців.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас