Китай заморозив будівництво залізниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заморозив будівництво залізниць

591
Влада Китаю призупинила всі нові проекти залізничного будівництва після аварії швидкісного поїзда 23 липня, повідомляє Agence France-Presse.
Пекін також прийняв рішення перевірити на безпеку пересування всі залізниці країни, а також знизити швидкість руху поїздів на нових швидкісних залізницях. Втім, Китай, як і раніше, має намір "рішуче продовжувати розвиток швидкісних залізниць", відзначає агентство "Синьхуа".
В результаті зіткнення двох швидкісних поїздів у китайській провінції Чжецзян 23 липня загинули 39 осіб, а близько 200 отримали поранення. За даними міністерства залізничного транспорту Китаю, до зіткнення призвели помилки, допущені при проектуванні сигнальної системи залізниці.
Потяги зіткнулися під час проливного дощу, під час якого один з світлофорів на шляху не переключився з зеленого сигналу на червоний після попадання блискавки в елемент обладнання сигнальної системи. Втім, раніше повідомлялося, що удар блискавки міг знеструмити цілу ділянку залізниці.
Китай розвиває найбільшу в світі мережу високошвидкісних залізниць. Влада КНР вважає створення високошвидкісних магістралей по всій країні одним зі своїх головних інфраструктурних проектів. До 2020 року в Китаї має бути побудовано 16 тисяч кілометрів високошвидкісних магістралей.
Аварія поїзда 23 липня, яка стала найбільшою катастрофою на залізничному транспорті в Китаї з 2008 року, викликала хвилю критики на адресу влади країни, яку блогери та ЗМІ звинуватили в тому, що чиновники принесли безпеку пасажирів в жертву інфраструктурним проектам.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас