Німецькі економісти пропонують тимчасово виключити Грецію з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі економісти пропонують тимчасово виключити Грецію з єврозони

Валюта
947
Провідні експерти Німеччини, що впливають на формування економічної політики країни, пропонують тимчасово виключити Грецію з єврозони, пише в четвер газета New York Times. "Якби європейська суверенна криза була старим фільмом про потерпілих корабельну аварію, в ньому була б сцена, в якій пасажири на рятувальній шлюпці розуміють, що у них недостатньо їжі та води для всіх і що когось треба викинути за борт. І цей хтось - Греція. Подібні настрої останнім часом висловлює велика кількість шановних економістів та інших коментаторів, особливо в повністю ліквідної Німеччини", - пише газета.
Греція уникла дефолту в травні 2010 року, отримавши кредитну підтримку ЄС і МВФ. Зобов'язання кредиторів за підтримки Греції склали до теперішнього часу 219 млрд. євро - це близько 100% ВВП країни. Натомість Афіни зобов'язалися різко зменшити бюджетний дефіцит, скоротивши витрати. Проте дані січня - липня 2011 року показують, що дефіцит держбюджету виріс до 15,5 млрд євро проти 12,45 млрд євро за аналогічний період 2010 року. При цьому доходи бюджету за сім місяців впали на 6,4%, а витрати підскочили на 7,1%.
"Якщо країна на час вийде з єврозони, це буде краще для всіх сторін, особливо для Греції", - цитує видання Ханса-Вернера Зінна, президента інституту економічних досліджень Ifo при Мюнхенському університеті.
Правила єврозони не передбачають вигнання країн, що "проштрафилися", однак якби підтримка Греції була припинена, в Афін не залишилося б іншого вибору. У Німеччині тим часом росте опозиція "порятунку" Греції, а також Ірландії та Португалії, які також звернулися по допомогу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас