Британці вимагають позбавити погромників соцвиплат і пільг, аж до виселення із соціального житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці вимагають позбавити погромників соцвиплат і пільг, аж до виселення із соціального житла

3594
У Великобританії 95 тисяч чоловік підписали петицію, спрямовану на позбавлення учасників погромів в англійських містах соціальних виплат і пільг, аж до виселення із соціального житла. У разі якщо за позбавлення погромників привілеїв проголосують 100 тисяч чоловік, відповідний законопроект буде винесений на розгляд парламенту.
Петиція була опублікована на урядовому сайті 10 серпня і майже одразу вийшла на першу позицію за популярністю серед інших документів, витіснивши, зокрема, пропозиції про зниження цін на паливо і збереженні у Великобританії заборони на смертну кару. Раніше, як повідомляє BBC News, на сайті була розміщена петиція про зняття заборони в країні на застосування найвищої міри покарання.
У зв'язку з величезною кількістю охочих проголосувати на підтримку ініціативи щодо покарання учасників масових заворушень урядовий сайт, на якому опублікована петиція, зараз відкривається з перебоями.
З урахуванням того що кількість голосів на підтримку петиції на сайті росте зі швидкістю в кілька тисяч на годину, відмітка в 100 тисяч голосів може бути досягнута вже у четвер, 11 серпня.
У разі якщо британські парламентарі також проголосують на підтримку петиції, відповідальність за розробку програми з розробки і впровадження каральних норм щодо погромників ляже на департамент зайнятості та пенсійного забезпечення (Department for Work and Pensions) уряду Великобританії.
Масові заворушення почалися в Лондоні в ніч на 7 серпня після загибелі в ході затримання поліцією місцевого жителя Марка Даггана. 7 серпня до погромників приєдналися мародери і грабіжники. Незабаром заворушення перекинулися на інші великі британські міста. Для розгону учасників заворушень прем'єр-міністр Девід Кемерон дозволив поліцейським застосовувати брандспойти і пообіцяв схвалити використання будь-яких коштів, які будуть потрібні.
За даними на 11 серпня, в цілому за підозрою в участі в погромах і мародерстві затримано більше тисячі осіб. Жертвами заворушень стали щонайменше чотири людини - житель Лондона, який отримав вогнепальне поранення, і троє жителів Бірмінгема, збиті машиною, в якій, імовірно, були мародери.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас