Ющенко вважає, що Україна не повинна повертатися спиною до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає, що Україна не повинна повертатися спиною до Росії

809
Віктор Ющенко вважає, що Україна не може повертатися спиною до Росії. Про це він сказав в інтерв'ю одному з українських телеканалів, повідомляє УНН.
"Ми не повинні формувати зовнішньополітичний курс України як курс взаємовиключення, тобто якщо ми говоримо про євроінтеграцію і спиною повернулись до нашого інтересу на території Росії або Сходу. Це неправильно... Ми не можемо повертатися спиною до Росії і наша політика повинна бути якоюсь мірою проросійська, якщо ми хочемо там реалізувати український інтерес. Хочеш нових робочих місць, заробітної плати, податків до бюджету, дбай про українсько-російську політику, але май на увазі, що там є кілька ризиків і досить фатальних", - підкреслив він.
Ющенко також вважає, що в Росії ще не народилася політична еліта, яка визнає Україну як суверенну націю.
"Я не думаю, що в Росії народилася політична еліта, яка визнає Україну в душі, я маю на увазі, неформально як суверенну націю. Тема сну про ключовий зовнішньополітичний пріоритет, про зону історичного впливу Росії чи навіть мрії про те, що Україна колись стане частиною Росії або зоною її глобального впливу - це те, що не залишає, я б сказав, російську політику і це те, що було загрозою нашого існування... З іншого боку це не говорить про те, що ми не повинні вибирати свій інтерес в цій стороні", - додав В. Ющенко.
Як повідомлялося, після взяття Тимошенко під варту, Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило заяву, в якій закликало українську владу ставитися до Тимошенко справедливо, і зазначило, що газові угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності законодавствам обох країн.
"Всі "газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності до національного законодавства двох держав і міжнародного права, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки президентів РФ і України", - сказано в заяві.
Влада РФ вважає, що судовий розгляд з Тимошенко має бути "справедливим і неупередженим, відповідати всім вимогам українського законодавства при забезпеченні можливостей захисту і дотримання елементарних гуманітарних норм і правил".
Експерти впевнені, що такими заявами влада РФ захищає вигідні для неї газові контракти.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас