Ціни на нафту знижуються на тлі побоювань за ситуацію з економікою країн Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються на тлі побоювань за ситуацію з економікою країн Європи

Енергетика
643
Світові ціни на нафту в четвер знижуються в середньому на 0,7% на тлі побоювань за економічну ситуацію в Європі - інвестори побоюються, що проблеми з держборгом ряду країн можуть поширитися на більш благополучних "сусідів". Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 7:44 мск знизилася на 0,6 долара, або на 0,72%, до 82,290 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,71 долара, або 0,67%, склавши 105,970 долара за барель.
"Зараз вся справа в довірі і всі погляди спрямовані на фондові ринки", - сказав агентству Bloomberg голова Commodity Broking Services Pty в Сіднеї Джонатан Барратт, пояснивши, що на хід торгів мали вплинути дані американської влади про зменшення запасів сировини та пального на оптових складах США за тиждень, проте інвестори практично не звернули уваги на ці дані.
Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 5 серпня, знизилися на 0,7%, або на 1 млн барелів, склавши 349,8 млн барелів. При цьому загальні запаси бензину зменшилися на 1,6 млн барелів, або на 0,7%, і склали 213,6 млн барелів. Запаси дистилятів знизилися на 0,8 млн барелів (на 1,4%) - до 151,5 млн барелів.
У середу з'явилася інформація про те, що президент Франції Ніколя Саркозі та прем'єр Франсуа Фійон перервали відпустку для участі у позачерговій урядовій нараді, присвяченій ситуації на фінансових ринках. Це викликало паніку на ринках через припущення, що перші особи країни були попереджені про швидке зниження кредитних рейтингів Франції, пізніше агентство Fitch спростувало ці дані. Тим не менш, спекуляції призвели до того, що в ході торгів у середу акції найбільших французьких банків - Societe Generale SA і BNP Paribas - втратили в ціні 10-20%.
Крім того, міжнародне рейтингове агентство Fitch повідомило про зниження довгострокового рейтингу Кіпру на два щаблі - до "BBB" з "A-", прогноз "негативний".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас