Американський телеканал звинуватив Путіна в жадібності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський телеканал звинуватив Путіна в жадібності

6103
Американський телеканал Fox News знову згадав про заяву російського прем'єра Володимира Путіна про те, що США паразитують на світовій економіці, збільшуючи свій держборг.
Нагадаємо, що раніше один з провідних Fox Business був обурений словами Путіна. Цього разу зауваження про "паразита" американські журналісти поставили в докір голові уряду у зв'язку з тим, що Москва не надає суттєвої допомоги голодуючим в Африці.
Вашингтон виділив на боротьбу з голодом в Сомалі 565 млн доларів цього року. Таким чином, Америка зробила найбільший внесок у боротьбу з голодом в Східній Африці. Найкритичніша ситуація складається зараз в Сомалі, проте гуманітарна криза поширюється і на Ефіопію, і Кенії, і навколишні країни.
За підрахунками США, на подолання кризи необхідно близько 2,5 млрд доларів: допомога потрібна 12 млн чоловік. Але поки американці, чиї економічні проблеми і так хвилюють весь світ, виділяють великі суми, інші країни, які критикують їх за збільшення держборгу і роздають поради з економічної політики, не дають практично нічого.
Росія, зокрема, пожертвувала тільки 1 млн доларів, Китай - 14 млн доларів, а Венесуели взагалі немає в списку спонсорів. При цьому Японія, яка постраждала від землетрусу і атомної кризи, дає 96 млн доларів, Великобританія - 200 млн доларів.
ЗМІ пишуть про найбільш сувору за останні 60 років посуху та про масову загибель людей від голоду в Східній Африці. Експерти вважають, що голодна смерть загрожує більше 12 млн осіб, в тому числі, третині населення Сомалі, більш ніж 1 млн дітей.
За словами генерального директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Жака Діуфа, посуха призвела до "катастрофічної ситуації, яка вимагає невідкладної та масованої міжнародної допомоги". Крім Сомалі, біда загрожує Джібуті, Ефіопії, Кенії, Уганді.
Варто зазначити, що телеканал Fox не вперше пригадує образливі слова Путіна про "паразита". Раніше ведучий програми Follow The Money на Fox Business Ерік Боллінг обурився словами Путіна. Він вважає, що прем'єр-міністру варто було б радіти з того, що в Росії зараз такий же лад, як і в США, - капіталізм. Путіну, за його словами, потрібно бути вдячним за те, що завдяки капіталізму він, за словами американського телеведучого, "став мільярдером і диктатором".
А на початку цього року коментатор Fox News Білл О'Райлі і зовсім заявив в ефірі, що для США на світі немає нікого гірше, ніж російський прем'єр Володимир Путін. Говорячи про те, що американці були змушені в силу ряду обставин мати справу з президентом Єгипту Хосні Мубараком, О'Райлі зазначив: "Ми часом повинні мати справу з дияволом в цьому недосконалому світі".
"Адже ми маємо справу з Путіним. І я не думаю, що на світі може бути хтось гірше, ніж Путін", - сказав О'Райлі в бесіді з колишнім главою Пентагону Вільямом Коеном.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас