Найбільші світові фонди та інвестори готуються заробити на падінні ринку акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші світові фонди та інвестори готуються заробити на падінні ринку акцій

Фондовий ринок
1223
Багато світових фондових індексів все ще продовжують падати, але на ринку вже з'явилися гравці, готові купувати акції. Деякі великі приватні інвестори і фонди вважають, що поточна ситуація надає відмінну можливість для відкриття довгих позицій. Так, найбільший в світі портфельний керівник, американський фонд BlackRock, реінвестує прибутки, отримані на ринку облігацій і дорогоцінних металів, в акціонерний капітал, заявив в інтерв'ю Reuters.
Інвестиційний стратег компанії Джеймс Холт. І це незважаючи на те, що фондові ринки падають з кінця минулого тижня. "Золото та облігації останнім часом принесли нам хороший прибуток, тому ці кошти ми вкладаємо в ті активи, які зараз дешевшають з кожним днем, а це, безумовно, акції", - заявив Холт.
За його твердженнями, BlackRock дуже ретельно підходить до вибору фінансових інструментів для інвестицій. У поле зору фонду потрапляють лише папери, що відповідають цілому ряду критеріїв. "Ми намагаємося купувати акції, так чи інакше пов'язані з економічним зростанням Китаю, який є досить стабільним. В іншому випадку це акції великих транснаціональних корпорацій, які не тільки мають найнижче співвідношення P/E, а й демонструють стабільні грошові потоки і, більше того, регулярно виплачують дивіденди", - пояснив експерт. Як найбільш цікаві галузі він виділив телекомунікації, охорону здоров'я та енергетику.
Варто зазначити, що настрій купувати, коли всі не дивлячись розпродають свої портфелі, присутній у досить великої кількості інвесторів. Падіння індексу MCSI World на 13% з початку місяця, впевнені вони, надає чудову можливість заробити в середньостроковій перспективі. Так, про свій намір як слід закупитися на ринку в інтерв'ю Bloomberg на початку тижня розповів американський бізнесмен Вілбур Росс, який став відомим за рахунок реорганізації великої кількості компаній, що стояли на грані банкрутства. Інвестор вже зараз поповнює свій портфель акцій новими паперами з світових ринків, включаючи Китай, Індію, Японію і навіть Ірландії. "Хіба світ став гіршим на 10, 12, 15% за останні дні? Я так не думаю. Купівля акцій за сьогоднішніми цінами через пару років обернеться дуже хорошою інвестицією", - упевнений Росс. З цією думкою згодні і деякі інші відомі акули ринку, як то Марк Мебіус з Templeton Asset Management Марк і Фейбр, автор популярних ринкових звітів Gloom, Boom & Doom.
Проте подібна стратегія може виявитися досить ризикованою, пояснив старший економіст Capital Economics Джон Хіггінс. "Те, де буде дно поточного падіння, багато в чому залежить від стану американської економіки. Рецесія поки що малоймовірна, однак її загроза щодня ​​стає більш явною", - сказав експерт. На думку Хіггінса, фондові ринки країн, будуть виглядати трохи краще, ніж США і Європа, проте на відскік до нових максимумів інвесторам доведеться чекати дуже довго.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас