Росія розраховує експортувати цього року більше зерна, ніж Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія розраховує експортувати цього року більше зерна, ніж Україна

Аграрний ринок
356
Сьогодні, 8 серпня, міністр сільського господарства РФ Олена Скринник заявила, що її країна поточного року може експортувати 20-23 мільйони тонн зернових.
Як повідомляє Reuters, Скринник не уточнила, яким є новий прогноз врожаю зернових. Останні очікування Мінсільгоспу з урожаю зафіксовані на рівні 85-90 мільйонів тонн цього року проти 61 мільйона тонн роком раніше.
Експерти та учасники ринку вважають, що урожай може бути вищим: Російський зерновий союз прогнозує збір в 89-92 мільйони тонн, аналітичний центр Совекон - 87-92 мільйони тонн.
Раніше Мінсільгосп РФ оцінював експортний потенціал країни в 18-20 мільйонів тонн зерна.
Зазначимо, що Україна цього року розраховує продати за кордон до 20 млн тонн зерна. Про це раніше повідомив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв. "Якщо позитивна ситуація зі збору збережеться, то ми можемо очікувати, що експорт зернових культур поточного врожаю може скласти до 20 млн тонн", - сказав він.
Нагадаємо, наприкінці липня Міністерство аграрної політики і продовольства підвищило прогноз врожаю зерна в Україні на 8,5%, або 4 млн тонн - до 51 млн тонн. За прогнозами міністерства, урожай ранніх зернових становитиме близько 33 млн тонн, пізніх і круп'яних культур - 18 млн тонн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас