Мінрегіонбуд хоче залучити 700 млн дол. інвестицій на водопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіонбуд хоче залучити 700 млн дол. інвестицій на водопостачання

Казна та Політика
162
Міністерством ведеться робота з організації нового інвестиційного проекту з Світовим банком на загальну суму 700 млн дол (для інвестування у сфері водопостачання і водовідведення, теплопостачання та утилізації твердих побутових відходів). Про це УНН повідомили в прес-службі міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Тривають переговори з Європейським інвестиційним банком про можливість виділення кредитних ресурсів обсягом 200 млн євро для підгалузей водопостачання/водовідведення та теплопостачання.
Через брак на місцях кваліфікованих кадрів з достатнім досвідом з підготовки інвестиційних проектів, Міністерство вже цього року надасть підтримку 6-7 містам у розробці техніко-економічних обґрунтувань та бізнес-планів інвестиційних проектів у сфері водопостачання та водовідведення. Ці міста будуть відібрані на конкурсній основі, роботи будуть фінансуватися за рахунок грантових коштів Шведського агентства міжнародного розвитку.
За рішенням Уряду Міністерством організовано роботу з розробки Національної стратегії теплозабезпечення. Однак, розробки регіональних програм модернізації системи теплопостачання здійснюються вкрай повільно. На 1 серпня ц.р. Міністерством погоджені лише 9 таких програм (Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Сумська, Тернопільська, Харківська та Хмельницька області, м. Севастополь), до реєстру Міністерства внесено тільки 118 схем теплопостачання.
Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) нададуть НАК "Нафтогаз України" кредит на $308 млн для модернізації газотранспортної системи України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас