Міттал виходить з СП з Nippon Steel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міттал виходить з СП з Nippon Steel

350
Найбільша в світі сталеливарна компанія "ArcelorMittal" продає 12% частку спільного підприємства з виробництва прокату для автомобілебудівників японському металургійному концерну Nippon Steel. Про це повідомляє "Металсервіс".
Реалізуючи цю угоду, "ArcelorMittal" повністю виходить з даного СП. Сума операції поки не називається. Передбачається, що тепер Nippon Steel і китайська корпорація Baosteel, яка також входить в СП, контролюватимуть по 50% акцій активу. Його потужність оцінюється в 2,2 млн тонн продукції на рік.
До слова, "ArcelorMittal" планує збільшити обсяги виробництва залізної руди на 10%. Виробництво вугілля планується підвищити на 20%.
"Компанія прискорює темпи зростання виробництва, щоб компенсувати зниження в першому півріччі, яке було викликане пожежею на одному з канадських виробництв, ремонтами на українському виробництві концентрату і погодними умовами в Бразилії", - сказав фінансовий директор холдингу Адітья Міттал.
Холдинг "ArcelorMittal" є найбільшим світовим виробником сталі. Концерн представлений в більш ніж 60 країнах світу і виробляє десяту частину всієї світової сталі. На підприємствах компанії працюють близько 320 тис. осіб.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас