Грінспен: Стабільність світової економіки залежить від Європи, а не від США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Стабільність світової економіки залежить від Європи, а не від США

Казна та Політика
982
Стабільність світової економіки цілком залежить від Європи, а не від США, заявив в інтерв'ю NBC в неділю колишній глава Федеральної резервної системи Алан Грінспен.
"Повторення рецесії залежить від Європи, не від США. У нас було все гаразд, поки не почалися проблеми у Італії. Це дестабілізує євро", - сказав Грінспен. Він погодився з журналістом в тому, що стимулювання економіки необхідне, але фінансове регулювання може позначатися негативно на економічному зростанні. "Збільшення податків і скорочення гострат є необхідними заходами, але і те й інше шкодить економіці", - зазначив колишній глава ФРС.
На думку Грінспена, зниження кредитного рейтингу США агентством S&P негативно позначиться на стані ринків. "Але казначейські цінні папери США в безпеці. США можуть виплатити будь-який борг, який у них є, тому що вони завжди можуть надрукувати побільше грошей", - зазначив він.
"S&P зачепило за живе, давши зрозуміти, що відбувається щось погане. І воно підірвало самооцінку США, зачепило за живе більше, ніж я очікував. З точки зору економіки мені зрозуміло, що у нас все в порядку. Але рішення агентства пов'язане зі стелею держборгу, з тим, як конгрес обговорював це до останньої хвилини", - пояснив Грінспен.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас