ЄЦБ ухвалив рішення викуповувати італійські та іспанські держоблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ ухвалив рішення викуповувати італійські та іспанські держоблігації

Фондовий ринок
371
Фінансові лідери світових промислових націй пообіцяли вжити будь-яких необхідних заходів, щоб заспокоїти фінансові ринки, а Європейський центробанк вирішив викуповувати італійські та іспанські бонди, повідомляє Reuters.
Прагнучи заспокоїти ринки, лідери "Великої сімки" заявили, що мають намір продовжувати тісну співпрацю та "готові вжити заходів для підтримки стабільності і ліквідності на фінансових ринках".
США, Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Японія повідомили, що в ці заходи входять і спільні дії на валютних ринках, оскільки "безладні коливання... роблять негативний вплив на економічну і фінансову стабільність".
ЄЦБ у неділю провів засідання, на якому обговорив нові заходи скорочення дефіциту і економічні реформи, про які оголосили Італія та Іспанія. Банк привітав ці заходи і заявив, що буде "активно здійснювати" програму викупу облігацій, спрямовану на боротьбу з борговою кризою в єврозоні. Джерело, близьке до Центробанку, сказало, що це означає, що банк готовий почати викуп облігацій цих двох країн.
Центробанк відновив програму викупу активів в четвер, але включив у список паперів, що купуються, тільки невелику кількість ірландських і португальських бондів, очікуючи від Італії на вжиття жорстких заходів економії.
ЄЦБ також привітав обіцянку Франції та Німеччини про те, що фонд допомоги єврозони візьме на себе зобов'язання з викупу облігацій, коли почне працювати, що, імовірно, відбудеться в жовтні.
Раніше Німеччина і Франція зробили спільну заяву, де говорилося, що Європейський фонд фінансової стабільності незабаром зможе купувати державні облігації обтяжених боргами країн - Італії, Іспанії, Греції та Ірландії.
Джерело з ЄЦБ повідомила, що Керівна рада ЄЦБ також обговорить заходи забезпечення екстреної ліквідності, щоб запобігти "замерзанню" грошових ринків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас