Китай відновив заклики замінити долар новою резервною валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відновив заклики замінити долар новою резервною валютою

1477
Китай, найбільший кредитор США, обрушився з різкою критикою на американську владу у зв'язку з їх нездатністю запобігти падінню кредитного рейтингу і висловив упевненість, що світові потрібна інша резервна валюта, здатна замінити долар, передає BBC.
Минули часи, коли США могли "кредитом забезпечити собі вихід з проблем, які вони самі і створюють, і в світі повинна бути нова резервна валюта, яка замінить долар", повідомило агентство "Синьхуа".
Про необхідність нової резервної валюти неодноразово говорила і російська влада, пропонуючи як варіант російський рубль.
Агентство S&P 5 серпня, вперше в історії погіршило оцінку боргових зобов'язань США, опустивши її з максимального рівня "ААА" на один щабель - до "АА+". При цьому прогноз агентством було визначено як "негативний", тобто аналітики не виключають і подальшого зниження рейтингу в найближчій перспективі.
Китаю належать американські держпапери на $1,1 трлн. Загальний обсяг валютних резервів КНР перевищує $3,2 трлн, за оцінками експертів, близько 60-70% складають доларові активи.
Реакція Індії на зниження рейтингу США також була негативною.
Представники фінансових кіл двох найбільших партнерів США в Азії - Південної Кореї і Японії - відреагували на повідомлення про зниження кредитного рейтингу США досить спокійно.
"Довіра до американських державних казначейських зобов'язаннях і ставлення до їхньої інвестиційної привабливості з нашого боку не зміниться в результаті цієї події", - заявив AFP представник японської влади, що побажав залишитися неназваним.
Японія є другим найбільшим кредитором США у світі.
Високопоставлений представник Банку Кореї сказав, що в найближчому майбутньому він не очікує на будь-яку помітну реакцію ринків на звістку про зниження кредитного рейтингу США, зазначивши, що цей сценарій - один з декількох негативних, які розглядали ринкові аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас