Фінансисти "Великої сімки" домовилися дати відсіч кризи разом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансисти "Великої сімки" домовилися дати відсіч кризи разом

Казна та Політика
910
Міністри фінансів і глави центральних банків "Великої сімки" провели переговори і домовилися про необхідне співробітництво для подолання можливої фінансової кризи. Про це повідомив міністр фінансів Японії Йошихіко Нода.
Зустріч була проведена перед відкриттям торгів на азійських біржах, для того, щоб зупинити розпочате минулого тижня падіння курсів на світових ринках.
За оцінкою директора Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, такого роду "співпраця буде сприяти підтримці довіри" до фінансових ринків "і стимулювання глобального економічного зростання". "Швидке виконання зобов'язань, взятих на себе урядами зони євро (на екстреному саміті в Брюсселі - ред.) 21 липня, і недавня угода (між виконавчою і законодавчою гілками влади у Вашингтоні - ред.) щодо скорочення фіскального дефіциту США в середньостроковій перспективі без підриву (економічного) зростання є іншими критично важливими елементами фінансової стабільності", - переконана Лагард.
Як зазначається в спільній заяві, фінансисти "сімки" зобов'язалися взятися за вирішення проблем, пов'язаних з "фіскальним дефіцитом, боргом і зростанням" і вітали "рішучі дії, вжиті (на цьому напрямі) в США та Європі". Крім того, "група семи" запевнила, що має намір робити "скоординовані дії, коли це необхідно, для забезпечення ліквідності, підтримки функціонування фінансових ринків, фінансової стабільності та економічного зростання".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас