Меркель і Саркозі: Європі необхідно дотримуватися антикризового плану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель і Саркозі: Європі необхідно дотримуватися антикризового плану

Казна та Політика
281
Канцлер ФРН Меркель та президент Франції Саркозі виступили зі спільною заявою, мета якої - заспокоїти фінансові ринки. Вони підтвердили готовність дотримуватися заходів з подолання боргової кризи в Європі.
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі підтвердили в наміри дотримуватися рішень саміту ЄС з подолання боргової кризи в Європі, схвалених в середині липня. Як передає агентство Reuters, мета заяви лідерів двох країн - заспокоїти фінансові ринки.
За словами Меркель і Саркозі, після реорганізації в жовтні Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), він повинен буде викуповувати облігації проблемних країн на вторинних ринках цінних паперів. При цьому "надійним орієнтиром" для подібних операцій може стати аналіз Європейського центробанку, який "допоможе встановити, що загрожує фінансовій стабільності всієї зони євро", говориться в спільному комюніке Ангели Меркель і Ніколя Саркозі.
Крім того, в своїй заяві канцлер ФРН і французький президент вітали оголошені Італією та Іспанією заходи з консолідації бюджетів та підвищенню конкурентоспроможності їх економік. Водночас вони підкреслили, що Парижу і Мадриду слід чітко і неухильно дотримуватися цього курсу, оскільки це необхідно для відновлення довіри ринків, повідомляє агентство DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас