Яценюк не очікував, що Росія заступиться за Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк не очікував, що Росія заступиться за Тимошенко

Енергетика
10520
Офіційна реакція Росії на арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко була несподіваною для екс-спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка. Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".
"Дуже легко було передбачити реакцію наших західних партнерів, і вона досить-таки жорстка і зрозуміла. Тобто, в принципі, Захід не здає Тимошенко. Але чому я був здивований, - це реакції наших російських партнерів", - сказав А. Яценюк.
"Думаю, що, напевно, це вперше в історії України, коли зовнішньополітичне відомство РФ досить чітко висловлюється з всерединоополітичної та всерединоюридичної ситуації всередині країни. Я, звичайно, розумію, що Росія захищає свій газовий контракт, проте Росія тут захищає і одного з лідерів української опозиції", - зазначив екс-спікер.
Він також висловив думку, що арешт Ю. Тимошенко "спонукає політичні сили України до формування об'єднаної парламентської опозиції і погодженим походу на парламентські вибори в 2012 році".
Як відомо, МЗС РФ 5 серпня виступив із заявою, в якій підкреслив, що газові угоди 2009 укладалися відповідно до законодавства двох країн. Також МЗС РФ зазначив, що судовий розгляд справи Ю. Тимошенко повинен бути справедливим і неупередженим.
Раніше директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявив, що чиновникам Євросоюзу не варто занадто гостро реагувати на арешт екс-прем'єра Ю. Тимошенко. В свою чергу, перший заступник голови комітету Верховної Ради із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник наголосив, що іноземні інститути не повинні втручатися у внутрішні справи України.
Нагадаємо, що 5 серпня суддя Родіон Кірєєв ухвалив рішення про взяття під варту Ю. Тимошенко за поданням Генеральної прокуратури України. Як заявила прокурор Лілія Фролова, екс-прем'єр затягує судовий процес і перешкоджає встановленню істини. Як відомо, Печерський районний суд Києва розглядає кримінальну справу за обвинуваченням екс-прем'єра Ю. Тимошенко у перевищенні службових повноважень у 2009 році при підписанні контрактів між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас