Іранські силовики конфіскували рекордну партію з 9 тонн наркотиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іранські силовики конфіскували рекордну партію з 9 тонн наркотиків

Кримінал
152
Влада Ірану під час спецоперації, проведеної в ніч на неділю, захопила близько дев'яти тонн наркотиків - це найбільша партія, коли-небудь конфіскована іранськими силовиками.
Про це передає агентство FARS з посиланням на заступника глави МВС країни Алі Абдоллахі (Ali Abdollahi).
За словами Абдоллахі, який курирує в МВС питання національної безпеки та правопорядку, операція проходила в провінції Керман на південному сході країни. Наркотики були виявлені в контейнері вантажівки на трасі Бам - Керман.
На думку заступника міністра, успіх операції довів перевагу правоохоронних сил Ірану над наркоторговцями, як у майстерності оперативної діяльності, так і стратегічному плануванні операцій.
Про те, які саме наркотики були захоплені, не уточнюється.
Іран розташований в транзитному коридорі між виробником опій-сирцю Афганістаном та його споживачами в Європі. Відповідно до опублікованої ООН Всесвітнього доповіді з наркотиків за 2011 рік, Іран посідає перше місце в світі за кількістю перехоплюваних наркотиків - 89% опіуму і 41% героїну.
Іранська влада витрачає мільйони доларів на програми боротьби з наркотиками і тисячі поліцейських кинуті на кордони країни, щоб перекрити шляхи для наркотрафіку.
Як повідомлялося раніше, 3 серпня співробітники прикордонної служби Великобританії виявили на розкішній яхті в Саутгемптоні найбільшу в історії країни партію високоякісного кокаїну.
Загальна вартість знайденого кокаїну, чистота якого досягає 90%, становить близько 300 млн фунтів стерлінгів на чорному ринку і близько 50 млн фунтів при оптовому продажу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас