Японія вирішила відмовитися від ядерної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія вирішила відмовитися від ядерної енергії

Енергетика
637
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан закликав відмовитися від отримання електроенергії шляхом проведення контрольованих ядерних реакцій у зв'язку з аварією на АЕС "Фукусіма-1".
Виступ Кана відбувся в Хіросімі 6 серпня 2011 року, в день 66-ї річниці першого в історії бойового застосування ядерної зброї.
Кан відзначив, що направить свої сили на зниження залежності Японії від АЕС. Він висловив сподівання, що в кінцевому підсумку це призведе до створення суспільства, яке на покладається як на "мирний атом", так і на використання ядерної зброї. За словами прем'єра, Японія повинна перейти на інші джерела енергії.
Японія має більш ніж 50 атомних реакторів і посідає третю сходинку в світі, поступаючись лише США та Франції. Близько чверті потреби країни в електроенергії задовольняється за рахунок АЕС. Раніше Кан заявляв, що Японія буде до 2020 року отримувати до 20 відсотків електроенергії з альтернативних джерел. Наразі цей показник складає близько дев'яти відсотків і в основному належить гідроелектростанціям.
Аварія на "Фукусіма-1", яка призвела до істотних викидів сталася на початку березня 2011 року після землетрусу і викликаного ним цунамі. Експерти порівнювали катастрофу в Японії з аварією на Чорнобильській АЕС. Очікується, що всі реактори "Фукусіма-1" будуть остаточно зупинені до січня 2012 року. Відновлення станції не планується.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас