Тимченко: Український кадастр буде одним з найкращих в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимченко: Український кадастр буде одним з найкращих в Європі

Казна та Політика
224
Український кадастр буде одним з найкращих та найбільш прогресивних з технічної точки зору в Європі, заявив голова Держземагентства України Сергій Тимченко під час робочої зустрічі з Андрашем Ремшеі і Силваі Гергель, які представляли Міністерство регіонального розвитку Угорщини.
Зокрема, керівник земельного відомства підкреслив, що Україна фактично остання країна Європи, яка впроваджує автоматизовану систему кадастру, а, отже, у нас є можливість взяти найкращий іноземний досвід та запровадити сучасні технічні та програмні розробки.
На кошти Всесвітнього банку Україна вже розробила програмне забезпечення кадастрової системи. Тепер стоїть завдання наповнити цю систему достовірними даними про всі земельні ділянки України. Угорська республіка сама недавно запровадила єдину автоматизовану систему кадастру, а, отже, свіжий практичний досвід знадобиться українським фахівцям.
Ремшеі зазначив, що на даному етапі наповнення кадастру Україні необхідно закласти міцний фундамент - внести в базу точні дані, а потім вже будувати цілісну систему. Якість послуг, що надаються населенню, залежатимуть насамперед від достовірності даних. В рамках візиту угорські фахівці ознайомляться з технічними аспектами функціонування системи українського кадастру, а також з механізмами його наповнення та внесення даних. За результатами зустрічі буде сформована міжнародна робоча група та вироблений покроковий план співпраці з наповнення кадастру.
Це зустрічний візит угорських чиновників до Держземагентству України в рамках співпраці з наповнення кадастру. Враховуючи діловий конструктивний характер зустрічі, обмін досвідом між українською і угорською стороною буде продовжуватися надалі, а зв'язки зміцнюватимуться.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас