Найбагатша людина планети втратила за чотири дні 8 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатша людина планети втратила за чотири дні 8 млрд доларів

Валюта
3646
Мексиканський підприємець Карлос Слім, який два роки поспіль посідає першу сходинку в рейтингу мільярдерів журналу "Форбс", з початку цього тижня втратив через обвал фондових ринків 8 млрд доларів. Тепер його статок оцінюється в 63 млрд. Такі дані наводить сьогодні агентство ділових новин "Блумберг".
Найважливішим фактором, що вплинув на зниження вартості активів Сліма, стало падіння головного показника мексиканської фондової біржі - індексу цін і котирувань IPC - на 7,4 відс., а також обвал курсу мексиканського песо по відношенню до долара на 2,5 відс.
Позначилося і виключення трьох компаній Сліма з індексу IPC. Акції належної йому найбільшої в Мексиці телекомунікаційної компанії "Америка Мовіль" /America Movil/ впали цього тижня на 6,9 проц.
Фінансові втрати мільярдерів Білла Гейтса і Уоррена Баффета, що посідають другу і третю сходинки в рейтингу "Форбс", відповідно, виявилися менш значні. Так, акції корпорації "Майкрософт" Гейтса /Microsoft/ впали на 5,3 відс., а інвестиційно-страхової компанії Баффета "Беркшир Хатауей" /Berkshire Hathaway/ - на 4,3 відс.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас