Грецькі таксисти припинили тритижневий страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецькі таксисти припинили тритижневий страйк

211
Грецькі таксисти сьогодні вирішили припинити страйк, розпочатий ще 18 липня. Протягом трьох тижнів вони перекривали дороги, блокуючи гавані та аеропорти, створюючи великі труднощі в пересуванні сотням тисяч туристів. Як наслідок, страйк завдав істотної шкоди туристичній галузі країни.
Учасники акцій вимагали від уряду відмовитися від планів щодо лібералізації професії. Влада має намір скасувати численні обмеження, які заважають конкуренції в галузі, однак дозволяють таксистам перепродувати свої ліцензії за 100 тисяч євро і більше. Лібералізація так званих "закритих" професій - одна з умов, поставлених перед грецьким урядом кредиторами з ЄС і МВФ.
Таксисти отримали від уряду запевнення, що остаточне рішення з даного питання буде схвалене у вересні, і вирішили з п'ятниці відновити роботу. Страйк у розпал туристичного сезону завдав шкоди і самим таксистам.
Грецька прокуратура завела ряд справ за фактом порушення громадського порядку таксистами, в цих справах проходять кілька тисяч страйкарів, яким загрожують штрафи та відкликання ліцензії. Учасники страйку поставили основною умовою припинення страйку відгук справ, але влада заявила, що "закон є закон", і розслідування проти порушників буде продовжено.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас