КМДА: До підприємств-боржників застосують жорсткі заходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: До підприємств-боржників застосують жорсткі заходи

Казна та Політика
234
За січень-червень 2011 року в місті податковий борг збільшився майже на 1,6 млрд грн або на 30%. Загальна ж сума податкового боргу на початок другого півріччя склала 6,6 млрд грн, з яких 937,2 млн грн - борг підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство. Про це поінформував заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомили в прес-службі КМДА.
Він пояснив, що таке стрімке збільшення є більшою мірою технічним, адже головною причиною збільшення податкового боргу з початку року є передача заборгованості по акцизному збору ДК "Укргазвидобування" у зв'язку з передачею карт з іншого регіону на суму 1,2 млрд грн.
Однак, є й негативні тенденції. Так, несплата поточних податкових зобов'язань склала 591 млн грн, а несплата податкових зобов'язань, визначених при проведенні перевірок платників податків, - 334,2 млн грн.
"Керівники підприємств-боржників повинні бути готові до жорстких дій з боку міської влади, адже повинні усвідомлювати, що вони зобов'язані платити людям зарплати, здійснювати обов'язкові відрахування до міського та державного бюджетів, Пенсійного фонду, і проблему необхідно вирішувати вже сьогодні", - зазначив Р. Крамаренко.
При цьому він зазначив, що з метою збільшення надходжень з податку на доходи фізичних осіб та скорочення податкового боргу проводяться спільні робочі наради за участю фахівців ДПІ у м. Києві, представників Пенсійного фонду України та органів місцевої влади, на яких заслуховуються керівники підприємств, установ і організацій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас