В Україні не вистачає 20 тисяч лікарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні не вистачає 20 тисяч лікарів

Казна та Політика
427
В Україні хочуть створити новий тип медичних установ на базі тих, які вже існують. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко.
Аніщенко запевнив, що жодна людина не буде звільнена: "Ми не можемо нікого скорочувати, адже в Україні не вистачає понад 20 тисяч лікарів! Реформування передбачає організаційно-структурну перебудову або поділ медичної допомоги на види. Іншими словами, бюджетні кошти будуть надходити не на лікарню, район, область, як це відбувається зараз, а за рівнями медичної допомоги на пацієнта. Про закриття лікарень не йдеться".
За словами міністра, реформування передбачає поділ медичної допомоги на види і фінансування кожного з цих видів окремо. "Спочатку зміни торкнуться пілотних регіонів - там будуть створюватися центри первинної медичної допомоги. Цей етап передбачається завершити до кінця першого кварталу 2012 року. Потім будуть створені служба екстреної медичної допомоги та госпітальні округи, після чого відбудеться перепрофілювання лікарень", - розповів міністр.
За задумом МОЗ, в кожному госпітальному окрузі повинна працювати одна лікарня інтенсивного лікування для пацієнтів з гострими захворюваннями, крім того, будуть лікарні планового лікування, відновного лікування, хоспіси. "У 2013 році ця модель буде випробовуватися, щоб в 2014 році можна було судити про результати. Якщо все пройде вдало, з середини 2014 року ми можемо починати реформування системи охорони здоров'я всієї країни", - додав він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас