Графік очищення радіаційної води на АЕС "Фукусіма-1" відстає на 2 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Графік очищення радіаційної води на АЕС "Фукусіма-1" відстає на 2 місяці

Енергетика
217
У роботі комплексу з очищення та дезактивації радіоактивної води на атомній електростанції АЕС "Фукусіма-1" сьогодні стався збій і він був зупинений. Про це повідомила енергокомпанія Tokyo Electric Power (Терса) - оператор аварійної станції.
Зараз Терса змушена частково закачувати воду в системи охолодження реакторів безпосередньо з додаткових резервуарів, що через витоки в трубах збільшує об'єм води з дуже високим рівнем радіації в підвалах АЕС. Раніше планувалося, що комплекс до кінця року переробить до 250 тисяч тонн зараженої рідини, частина якої знову подається в системи охолодження реакторів.
Через черговий збій Терса відклала намічене на цю суботу випробування нового вузла, який був розроблений для підвищення ефективності установки до середини серпня. На район АЕС насувається фронт дощів, і енергокомпанія побоюється того, що припинення роботи очисного комплексу на досить тривалий час для підготовки його пробного запуску після модернізації призведе до припливу радіоактивної води в нижніх приміщеннях "Фукусіма-1".
Як повідомляє ІТАР-ТАСС, численні поломки вузлів досить дорогої і складної установки, яка була введена в дію 17 червня, вже призвели до зриву графіка робіт з очищення та дезактивації небезпечної рідини майже на 2 місяці.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас