Російські чиновники спростували чутки про дозвіл продавати пиво повсюдно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські чиновники спростували чутки про дозвіл продавати пиво повсюдно

184
У Росії буде як і раніше заборонений продаж пива в школах, а також спортивних і культурних установах, незважаючи на те, що з 22 липня втрачає силу закон "Про обіг пива". Про це заявляли в Росалкогольрегулюванні. Таким чином, відомство спростувало інформацію, що з'явилася раніше в ЗМІ інформацію про те, що через помилки чиновників пиво стане продаватиметься де завгодно.
Вранці 4 серпня газета "РБК daily" написала з посиланням на представників "Опори Росії", що на деякий час пиво можна буде продавати скрізь. Це, за даними видання, трапилося через те, що закон "Про обіг пива" втратить свою чиннімть, а поправки до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції" (№ 171-ФЗ), що стосуються пива, будуть діяти тільки з 1 липня 2012 року.
У Росалкогольрегулюванні заявили, що жодної помилки немає, оскільки пиво у зв'язку з новими поправками стає алкогольним напоєм. Через це воно автоматично підпадає під дію закону "Про обіг алкогольної продукції". У статті 16 цього закону говориться, що продаж алкоголю заборонений в дитячих, освітніх, медичних установах, на стадіонах, в культурних організаціях, а також у громадському транспорті (стосується тільки міського та приміського сполучення).
Член комітету Держдуми РФ з економічної політики та підприємництва Віктор Звагельський також стверджує, що "всі обмеження з продажу алкогольної продукції тією ж мірою поширюються і на пиво". За його словами, всі обмеження щодо виробництва та обігу тепер лежать у введенні закону 171-ФЗ, оскільки поправками з попередньої редакції закону був викреслений пункт, що передбачав, що дія закону не поширюється на діяльність з виробництва та обігу пива. Отже, стверджує Звагельський, пиво з моменту підписання всіх поправок стає алкогольною продукцією.
При цьому Звагельський зазначив, що "юридичний казус був скоріше придуманий навмисне, щоб вкотре поставити нашу роботу, а головне реалізацію цього закону під удар". На його думку, подвійне тлумачення документа стало можливим тому, що саме визначення пива дійсно набуває чинності з 1 липня 2012 року. При цьому депутат не пояснив, чому у випадку, якщо в законі пиво все ще не вважається алкоголем, на нього повинні поширюватися ті ж самі правила, що, приміром, і на горілку.
Депутат, однак, додав, що пиво вважалося алкогольною продукцією ще до набування чинності 171-ФЗ. У статті 1 ФЗ № 29-ФЗ "Про якість та безпеку харчових продуктів" пиво належить до алкогольної продукції, проте до 22 липня 2011 року на діяльність з його виробництва та обігу не поширювалися обмеження, встановлені законом 171-ФЗ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас