Суд по справі Тимошенко допитує екс-міністра у справах сім'ї та молоді Павленка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд по справі Тимошенко допитує екс-міністра у справах сім'ї та молоді Павленка

Кримінал
478
Печерський районний суд м. Києва продовжив після перерви судове засідання у справі екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Засідання продовжив головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв, передає кореспондент РБК-Україна.
Суд приступив до допиту чергового свідка у справі Тимошенко - екс-міністра у справах сім'ї та молоді Юрія Павленка.
Раніше в ході судового засідання був допитаний черговий свідок, заявлений в обвинувальному висновку, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.
Кабінет міністрів України на засіданні 19 січня 2009 р. не приймав "газові директиви". Про це заявив екс міністр закордонних справ в уряді Тимошенко Огризко, виступаючи як свідок у Печерському райсуді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Огризка, якби Кабмін затвердив би ці директиви, були б порушені мінімум дві правові норми.При цьому він підкреслив, що прем'єр-міністр мала право самостійно приймати такі директиви.
Разом з тим, Огризко вважає, що контракти були підписані під якимось тиском, тому що умови угод не оптимальні.
Печерський райсуд Києва долучив до матеріалів справи екс-прем'єра Юлії копію вироку колишнього начальника Головного управління військового бюджету і фінансування Міноборони Росії Георгія Олійника. Таке рішення ухвалив суддя Кірєєв.
Олійник засуджений за перевищення повноважень із заподіянням тяжких наслідків. Згідно з наявними даними, в 1996-1997 рр.. Олійник підписав дві заяви про переведення 450 млн дол. на рахунок виробничо-фінансової корпорації "ЄЕС Україна".
В даний момент Печерський районний суд Києва приступив до допиту свідка- екс-міністра закордонних справ Володимира Огризка.
Таким чином, Кірєєв частково задовольнив клопотання Тимошенко, не задовольнивши його в частині щодо допиту журналістів в якості свідків, як заявлену передчасно.
Печерський райсуд Києва дозволив екс-прем'єру Юлії Тимошенко долучити до матеріалів кримінальної справи матеріали інтернет-видань.
Тимошенко бажає залучити матеріали з видання "Українська правда", журналісти якого, за її словами, провели розслідування і з'ясували, що заява одного зі свідків була зроблена на комп'ютері з Адміністрації Президента.
Печерський районний суд Києва відновив судове засідання у кримінальній справі, порушеній проти екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
Нагадаємо, на минулому судовому засіданні, в якості свідків були допитані екс-міністр оборони Юрій Єхануров, екс-міністр освіти і науки Іван Вакарчук та екс-міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський.
Також до суду були викликані як свідки екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко та екс-міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, але у зв'язку закінченням робочого дня Печерського райсуду суд не встиг їх допитати.
Очікується допит зазначених свідків на сьогоднішньому судовому засіданні.
Тим часом, адвокат Тимошенко Юрій Сухов заявив клопотання про надання йому додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи. До цього він просив надати 8 тижнів - 7 для ознайомлення із справою, і одну для аналізу.
За словами Сухова, за наданий час він встиг ознайомитися з 482 сторінками матеріалів справи.
Cьогодні суд відмовив захиснику екс-прем'єра у наданні додаткового часу на ознайомлення зі справою. Таке рішення на місці прийняв суддя Кірєєв.
"Враховуючи стадію судового процесу, обсяг матеріалів у справі, складність справи... На місці постановив: у задоволенні клопотання відмовити", - заявив Кірєєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас