Google звинуватив Microsoft і Apple у змові проти Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google звинуватив Microsoft і Apple у змові проти Android

Кримінал
1063
Головний юрист Google Девід Драммонд звинуватив корпорації Microsoft, Apple і Oracle в тому, що вони організували кампанію проти Android, метою якої є підняти ціни на пристрої на цій платформі. Про це він заявив в офіційному блозі компанії.
Драммонд назвав патенти основною зброєю в боротьбі проти Android. На його думку, Microsoft, Apple і Oracle намагаються викрити Google в порушенні патентів і змусити виробників пристроїв на Android виплачувати відрахування власникам патентів.
За приклади Драммонд наводить позови Microsoft до Samsung і Barnes & Noble і позови Apple до HTC і Motorola. У всіх цих позовах предметом спору є пристрої на базі Android.
Крім цього, головний юрист Google підкреслив, що Apple і Microsoft вирішили взяти участь у купівлі патентів Novell і Nortel для того, щоб ці патенти не дісталися Google.
"Патенти були придумані для того, щоб заохочувати інновації, зараз же вони, навпаки, служать зброєю проти них", - сказав він, додавши, що Google має намір захищати платформу Android і збільшити власне патентне портфоліо.
Нагадаємо, в липні компанія придбала пакет з більш ніж 1000 патентів у IBM.
Місяцем раніше Oracle заявила про намір отримати від Google "мільярди доларів" за порушення семи своїх патентів, пов'язаних з мовою програмування Java. Сума компенсації, на яку очікує Oracle, була оприлюднена вперше незважаючи на те, що позов до Google компанія подала до суду ще в серпні 2010 року. Розгляд у справі суд почне в листопаді 2011 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас