Кабмін: Презервативи не тільки не подорожчають, але навіть подешевшають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: Презервативи не тільки не подорожчають, але навіть подешевшають

1843
В уряді впевнені: після того, як на памперси і презервативи буде введено 20-відсотковий ПДВ, ці вироби тільки подешевшають. До такого несподіваного висновку в Кабміні дійшли, вивчивши прогнози фахівців медичної галузі.
Представники виконавчої влади впевнені: постачальники не будуть підвищувати ціну, а погодяться поступитися своїм прибутком. За оцінками, імпортери ввозять контрацептиви в Україну за дуже завищеними цінами. Середня відпускна ціна виробника на подібну продукцію - 0,2 долара за упаковку, а підприємці, що працюють на цьому ринку, реалізують презервативи з підвищенням ціни практично на 1000%, тобто по 2 долари за упаковку. Тому рентабельність даного бізнесу надзвичайно висока, навіть враховуючи витрати на перевезення. Подібна ситуація і з памперсами.
"Введення ПДВ на презервативи, аж ніяк не зашкодить споживачеві. По-перше, імпортери без шкоди для свого бізнесу можуть внести 20-відсотковий податок у свої витрати, адже націнка становить 900-1000 відсотків. По-друге, прогнозується, що в цілях мінімізації виплати ПДВ, постачальники контрацепції обов'язково знизять ціну реалізації кондомів на українському ринку", - говорять в уряді.
Прес-служба Кабміну нагадує, що ПДВ на презервативи є практично у всіх країнах світу. В Україну продукцію поставляють 43 виробника з 16 країн світу. Представлені на ринку і вітчизняні вироби.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас