Мельниченко: Кучмі допомагатимуть уникнути кримінальної відповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мельниченко: Кучмі допомагатимуть уникнути кримінальної відповідальності

Кримінал
519
Колишньому Президенту України Леоніду Кучмі допомагатимуть уникнути кримінальної відповідальності. Таку думку висловив колишній співробітник Державної служби охорони Микола Мельниченко, відповідаючи на питання, чи може уникнути кримінальної відповідальності екс-Президент України Леонід Кучма поки увага суспільства прикута до судового процесу над лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.
"Цей механізм запущений з кінця травня цього року, для того, щоб Л. Кучма та інші фігуранти плівок уникнули кримінальної відповідальності за вчинені злочини", - сказав М. Мельниченко.
За його словами, уникнути кримінальної відповідальності Л. Кучмі допомагатимуть його спільники, політичні діти і люди, які чинили злочин разом з ним.
Нагадаємо, наразі Генпрокуратура розслідує кримінальну справу проти Кучми за звинуваченням у причетності до смерті журналіста Георгія Гонгадзе. Плівки Мельниченка визнані доказом у цій справі.
Зазначимо також, що на початку червня Л. Кучма звернувся до ГПУ з проханням відновити справу проти екс-співробітника президентської охорони, а через тиждень Генпрокуратура порадила йому звернутися з відповідною скаргою до суду. На судовому засіданні 22 червня, представник ГПУ виступив проти відновлення справи проти Мельниченка, пояснивши це тим, що той записував розмови Кучми з крайньої необхідності.
Екс-майор Державної охорони України М. Мельниченко оскаржив в Апеляційному суді рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови екс-генпрокурора України Святослава Піскуна про закриття кримінальної справи проти нього.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас