МВФ назвав умови для переговорів про кредит Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ назвав умови для переговорів про кредит Білорусі

Казна та Політика
570
Міжнародний валютний фонд почне переговори з урядом Білорусі про видачу йому чергового антикризового кредиту тільки після того, як Мінськ надасть громадськості план з виходу з кризи, заявила представник МВФ в Білорусі Наталія Колядіна.
За словами Колядіної, тільки після публікації плану місія МВФ може приїхати до Мінська і почати переговори з кредиту. Агентство "БелаПАН", втім, відзначає, що рада директорів МВФ в будь-якому випадку оцінить економічну політику білоруської влади - це відбудеться в кінці літа.
Білорусь офіційно звернулася до МВФ з проханням про виділення нового кредиту 1 червня. За словами прем'єр-міністра країни Михайла Мясникович, кредит може бути розрахований на 3-5 років. Усього Білорусь планує взяти в борг 3,5-8 мільярда доларів.
Запит про кредит був приурочений до візиту в Білорусь місії МВФ, яка провела попередні переговори про виділення кредиту. Тоді ж у фонді запропонували Мінську опублікувати програму з виходу з кризи, яка б включала заходи з перебудови економіки. За словами Колядіної, з часу закінчення роботи місії минуло вже півтора місяця, а програма так і не з'явилася.
Білорусі знадобився кредит від МВФ після того, як у країні виник валютна криза, а Мінськ змушений був піти на девальвацію рубля в кінці травня 2011 року. При цьому Білорусь також звернулася з проханням про кредит до фонду ЄврАзЕС. Він погодився виділити Мінську три мільярди доларів строком на 10 років. Перший транш цього кредиту був спрямований до Білорусі в кінці червня.
Влада Білорусі не уточнювала, чи потрібен їй і кредит МВФ, і кредит ЄврАзЕС або вона хотіла отримати тільки один з них.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас