Бензин може подорожчати через акцизи і вичерпання запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин може подорожчати через акцизи і вичерпання запасів

Енергетика
3141
Бензин А-95 може подорожчати до 11 гривень через підвищення акцизів і зниження запасів палива. В уряді ці страхи не поділяють.
У двох мережах трейдерів-імпортерів (WOG і OKKO) бензин і дизпаливо несподівано подорожчали - А-95 виріс у ціні до 10,49 грн/літр, дизпаливо - до 9,85 грн/літр. Експерти побоюються, що ціна може вирости у вересні і в інших операторів, повідомляє газета Сегодня.
На думку Олександра Сіренко (UPECO), підстав для підвищення цін на бензин поки немає: "Але враховуючи, що досі не набув чинності закон про продовження дії зниженого акцизу на серпень, можливо, трейдери перестрахувалися і підняли ціни". Він сподівається, що Рада продовжить дію низьких акцизів до кінця року - тоді подорожчання бензину з вересня не буде.
Директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн вважає, що бензин все ж подорожчає - не тільки через підвищення акцизу на нафтопродукти, що додасть до їх собівартості 50-55 коп/літр, а й через побоювання світового ринку, що нафта вже не подешевшає, і зниження запасів палива у нас.
У Кабміні кажуть: боятися нічого. "На тлі світової тенденції до здешевлення нафти подорожчання бензину у нас необґрунтоване, є розрахунки ціни експертної групи при Кабміні, учасники ринку повинні їх дотримуватися", - заявив прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас