Голова Європейської ради Ромпей може стати координатором зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Європейської ради Ромпей може стати координатором зони євро

149
Голова Європейської ради Херман ван Ромпей може істотно розширити свої повноваження, ставши координатором зони євро, повідомляє РБК daily. За даними Reuters, приводом для просування колишнього прем'єр-міністра Бельгії, який досі не має жодної офіційної посади в зоні євро, може стати бажання лідерів Франції та Німеччини покінчити з "політичним різноголоссям", яке підриває довіру ринків до стабільності європейської валюти.
Необхідність "єдиного голосу" особливо гостро постала під час переговорів щодо схвалення другого пакету заходів фінансової допомоги Греції. Незважаючи на те що європейським лідерам все-таки вдалося домовитися, безперервні проколи політиків призвели до зниження рівня довіри з боку населення і ринків до Брюсселю.
На руку Ромпею і лідерський вакуум, який став особливо помітним у зв'язку з ослабленням позицій Жан-Клода Юнкера, який протягом багатьох років виступав авторитетним посередником у європейських справах. "Зрозуміло, що Юнкер втомився, він вже ситий всім цим по горло. Він приходить на зустрічі без підготовки, він вже випустив кермо влади з рук", - розповіли Reuters джерела в ЄС. Сам Юнкер сказав в інтерв'ю Le Figaro, що було б абсолютно "логічним і природним", якби голова Євроради очолив зону євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас