Італія стоїть на порозі фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія стоїть на порозі фінансової кризи

583
У Люксембурзі розпочалися кризові переговори між Італією та ЄС на тлі поновлення побоювань про те, що боргова криза може поширитися на третю за величиною економіку ЄС - Італії, передає ВВС.
Міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті зустрічається з головою ради міністрів фінансів країн єврозони Жаном-Клодом Юнкером після того, як італійський уряд був змушений заплатити рекордно високі відсотки для отримання кредиту від приватних інвесторів.
Також у середу прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі звернувся до парламенту з доповіддю про економічну ситуацію в країні.
Нагадаємо, менш, ніж два тижні тому Греція отримала другий пакет фінансової допомоги від ЄС і МВФ, серед завдань якого було також попередження поширення фінансової кризи на інші країни.
Раніше Португалія та Ірландія також отримали фінансову допомогу для того, щоб вирішити свої боргові зобов'язання.
Італії вдалося уникнути проблем з боргами, незважаючи на найбільший борг до порівняння до ВВП в Єврозоні - 120%.
Економіка Італії вдвічі більша, ніж Греції, Португалії та Ірландії разом узятих. Оглядачі кажуть, що сума пакета фінансової допомоги Італії буде така велика, що ЄС просто не зможе собі це дозволити. Питання боргових зобов'язань Італії стало на порядку денному в країні через політичні проблеми.
Минулого місяця парламент Італії вжив заходів економії, однак тепер серед експертів виникають сумніви, чи зможе уряд здійснити ці скорочення.
"Незважаючи на численну кількість спроб, європейські чиновники не зробили достатньо для того, щоб перебороти скептицизм на ринку цінних паперів, і схоже на те, що борговій кризі ще далеко до закінчення", - стверджує економіст Джульєт Теннант.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас