Уряд запропонував ввести субсидії для сором'язливих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд запропонував ввести субсидії для сором'язливих

693
Прем'єр-міністр Микола Азаров сьогодні на засіданні уряду виступив з оригінальною ідеєю: допомогти людям, які самі соромляться звертатися по житлову субсидію.
Підштовхнув прем'єра до такого кроку візит в гості до мешканці селища Сутиски Вінницької області. Як виявилося, сім'я має право на субсидію, але не хоче її оформляти, повідомляє прес-служба КМУ.
"Під час поїздок по країні я обов'язково спілкуюся з людьми, прошу висловитися, як вони відчувають життя, як оцінюють роботу влади. Учора в селищі Сутиски Вінницької області місцева мешканка Горик Валентина Миколаївна запросила мене в гості. Сіли за стіл, поговорили. Дуже приємне спілкування. Щире і позитивне... Під кінець розмови я запитав у Валентини Миколаївни та її чоловіка, Костянтина Васильовича: "А що ж найбільше турбує вас особисто?" Виявляється, ціна на газ. "А скільки ж ви платите за газ?". Приблизно 500 гривень на місяць. А які ж доходи сім'ї. Виявляється такі, що вони можуть отримувати субсидію. Чому ж не зверталися до органів соціального захисту? А тому, що вважають себе людьми середнього достатку і вважають, що впораються самостійно. Господар побудував хорошу піч і так збирається економити газ. Незручно просити допомоги".
"Ось такі у нас люди. Я зайвий раз переконався, що з такими працьовитими, позитивними, совісними людьми ми, безумовно, подолаємо кризу і побудуємо абсолютно нову Україну", - заявив Азаров.
На субсидію можуть претендувати непрацездатні особи і пенсіонери, чиї витрати на житлово-комунальні послуги перевищують 10% сімейного бюджету. Всім іншим сім'ям субсидія покладається у випадку, якщо оплата житлово-комунальних послуг віднімає більше 15% доходу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас