Експерт: Греція не є останнім рубежем у фінансовій кризі ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Греція не є останнім рубежем у фінансовій кризі ЄС

497
Греція не є останнім рубежем, який може пройти Європейський союз у розвитку своєї фінансової кризи. Про це розповів виконавчий директор фонду Блейзера в Україні Олег Устенко.
"Греція не єдиний і не останній рубіж, який може пройти ЄС у розвитку своєї кризи. Існує ще Португалія з колосальною кількістю проблем. Є ще Іспанія та Італія", - сказав О. Устенко.
Він додав, недавно Іспанія та Італія намагалися вийти на ринки запозичень капіталів і зрозуміли, що можуть продати свої п'ятирічні боргові розписки під 6,25% річних.
Разом з тим, О. Устенко зазначив, що Україна місяць тому розмістила свої боргові п'ятирічні розписки під 6,5% річних. "А це означає, що ринок вважає ситуацію в Іспанії та Італії практично такою ж, яка на ринках, що розвиваються. Наприклад, на таких, як Україна", - додав експерт.
Крім того, виконавчий директор Фонду Блейзера підкреслив, що нинішня влада змогла успішно і в термін розмістити свої боргові розписки.
Нагадаємо, держборг Греції складає близько 350 млрд євро. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило, що знизить рейтинг Греції до рівня "обмежений дефолт". Представники країн ЄС ухвалили рішення про надання Греції чергової допомоги розміром 109 млрд євро. Однак ситуація в країні дуже складна. Уряд Греції схвалив рішення про масштабний розпродаж державного майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас