Хосні Мубараку загрожує смертна кара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хосні Мубараку загрожує смертна кара

Кримінал
566
Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак відмовився визнати себе винним за всіма пунктами звинувачення.
Мубарака, згідно з промовою прокурора, звинувачують в корупції, перевищенні повноважень і організації вбивств маніфестантів під час революції. У тому випадку, якщо екс-президента визнають винним, йому загрожує смертна кара.
На судове засідання Мубарака доставили лежачим на медичній кушетці, оскільки, як запевняють його адвокати, стан здоров'я 83-річного підсудного не дозволяє йому стояти або навіть сидіти.
Разом з ним у спеціальній клітці двоє його синів - Гамаль і Алаа, яких звинувачують в корупції, а також колишній міністр внутрішніх справ Хабіб аль-Адлі і його підлеглі, яких звинувачують у вбивствах демонстрантів.
Через велику кількість охочих бути присутніми на процесі суд іде в актовому залі місцевої поліцейської академії. Під її стінами встановлений великий екран, на якому йде пряма трансляція засідання. Біля будівлі зібралися прихильники і противники Мубарака, які періодично закидають один одного камінням, палицями та іншими предметами. Вступити в рукопашну їм заважають поліцейські, які стоять між двома групами.
Мубарака скинули в лютому в результаті багатомільйонних демонстрацій протесту. Відтоді владу в країні тримає Вища військова рада, більшість членів якої - це старі друзі поваленого диктатора.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас