У Росії будуть перевіряти законопроекти на шкідливість для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії будуть перевіряти законопроекти на шкідливість для бізнесу

173
Російський уряд затвердив повноваження Мінекономрозвитку і Мін'юсту РФ з проведення експертизи законопроектів, для виявлення в них положень, що ускладнюють роботу бізнесу. Про це йдеться на сайті уряду Росії.
За підсумками експертизи, яка буде проводитися за власною ініціативою або на підставі звернень бізнесу, Мінекономрозвитку РФ зможе вимагати скасування тих актів, які, на його думку, надмірно регулюють підприємницьку діяльність. За результатами експертизи Мінекономрозвитку зможе внести до Мін'юсту пропозиції про скасування або зміну законопроектів. Порядок проведення експертизи міністерство має розробити самостійно.
У квітні президент Росії Дмитро Медведєв доручив розробити механізм, що дозволяє Мінекономрозвитку перевіряти всі законопроекти, внесені в Держдуму на розгляд, і відомчі акти митної служби. 26 травня уряд схвалив зміни в роботі міністерства.
Газета "Ведомости" раніше писала, що з серпня 2010 року по 10 травня 2011 року Мінекономрозвитку перевірило 120 законопроектів, виявивши надмірне навантаження на приватний бізнес в 56 випадках. Найбільша кількість таких актів, як повідомлялося, була розроблена Мінсільгоспом, Мінпромторгу і Мінприроди РФ. За оцінками Мінекономрозвитку Росії, скасування тільки 7 законопроектів з 56 дозволило б приватному сектору заощадити понад 10 мільярдів рублів на рік. При цьому Мінекономрозвитку пропонувало зобов'язати з 2013 року всі відомства самостійно здійснювати оцінку наслідків схвалення законопроектів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас