Азаров не довіряє Америці та запевняє, що контролює ситуацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров не довіряє Америці та запевняє, що контролює ситуацію

713
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров вважає, що фінансова ситуація в США, незважаючи на те, що технічного дефолту країні вдалося уникнути, змушує з підвищеною обережністю ставитися до здійснення зовнішніх запозичень. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів України.
"Політика світового емісійного центру, яким є США, залишається такою, що змушує нас з підвищеною обережністю ставитися до зовнішніх запозичень", - сказав він.
Прем'єр вкотре зазначив, що, у зв'язку з цим, український ринок необхідно максимально наситити вітчизняними товарами.
"Уряд буде проводити політику опори на власні сили, політику національного інвестиційно-інноваційного розвитку", - сказав М. Азаров.
Він ще раз підкреслив, що жодних фінансових потрясінь в Україні не буде, і курс гривні залишатиметься стабільним.
"Фінансових потрясінь в Україні не буде. Незважаючи на наміри деяких політиків свідомо підігріти тривожні настрої в суспільстві, уряд разом з Національним банком твердо контролює ситуацію. Ще раз підкреслюю, громадяни та бізнес можуть повністю розраховувати на фінансову стабільність в Україні та стабільність в національній валюті", - підкреслив М. Азаров.
Як повідомлялося, Президент США Барак Обама підписав схвалений Конгресом закон про державний борг, що запобіг технічному дефолту, який міг би бути оголошений вже ввечері 2 серпня. Закон про держборг, міжпартійні переговори щодо якого розпочалися в середині травня, був схвалений обома палатами Конгресу в понеділок і вівторок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас