Нафта дешевшає через перспективи американської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через перспективи американської економіки

Енергетика
590
Світові ціни на нафту знижуються в середу на тлі слабких статданих у США, що викликали загострення стурбованості щодо перспектив найбільшої світової економіки. Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:32 мск знизилася на 0,29 долара, або на 0,31% - до 93,5 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,37 долара, або на 0,32% - до 116,09 долара за барель.
З песимізмом учасники ринків відреагували на дані про те, що споживчі витрати в США в червні несподівано знизилися майже на 0,2% в порівнянні з травнем, що стало першим зниженням показника за останні два роки.
"На ринку відчувається напруженість у зв'язку з невизначеністю напрямку розвитку американської економіки, - цитує агентство Bloomberg президента Strategic Energy & Economic Research Майкл Лінч. - Тривалі переговори щодо стелі держборгу вже негативно позначилися на довірі споживачів до економіки, яка і так не була в хорошому стані".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас