БЮТ: Подвійне громадянство Черновецького - привід для виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ: Подвійне громадянство Черновецького - привід для виборів

1124
Якщо подвійне громадянство Леоніда Черновецького підтвердиться, у влади буде вагома підстава для зміни мера. Про це заявила голова фракції БЮТ-Батьківщина в Київраді Тетяна Меліхова.
Фракція звернулася до прокуратури Києва і Міністерства закордонних справ України із запитом, чи має право мер Києва на подвійне громадянство. Також депутати просять перевірити, чи дійсно мер Києва Леонід Черновецький є громадянином одразу двох країн.
"Якщо українським законодавством заборонено бути громадянином одночасно двох держав - це означає, що свого часу мер був обраний і обіймав посаду незаконно. А значить, у влади буде ще одна вагома підстава для зняття Черновецького з посади мера міста, скасування всіх підписаних ним незаконних рішень та призначення перевиборів міського голови. Наскільки владна сила готова до виборів мера, які мають відбутися вже цієї осені, ми й дізнаємося з одержаної відповіді", - сказала вона.
Ізраїльські ЗМІ стверджують, що Леонід Черновецький є громадянином Ізраїлю з 1994 року. В українських МЗС та МВС кореспонденту Фокус.ua не вдалося підтвердити або спростувати цю інформацію: відомства кивають один на одного. Розшукових або оперативних дій з даного питання міліція не веде.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас