Франція і Німеччина почали переговори про "морський EADS" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція і Німеччина почали переговори про "морський EADS"

252
Франція і Німеччина вирішили відновити переговори про створення загальноєвропейського альянсу, який би займався будівництвом військових суден. Як пише Financial Times Deutschland із посиланням на свої джерела, альянс може бути створений на зразок EADS, європейського аерокосмічного концерну.
FT Deutschland зазначає, що "морський EADS" обговорюється в Європі вже кілька років, проте жодних конкретних результатів ці переговори не дали. за даними видання, президент Франції Ніколя Саркозі на зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель вже кілька разів називав можливе об'єднання "Airbus морів".
У Німеччині, в свою чергу, висловлювали побоювання в тому, що за злиттям насправді криється бажання Франції отримати німецькі технології. Тим не менш, з боку Німеччини можливу угоду підтримує промисловий гігант ThyssenKrupp. З боку Франції переговори може вести DCNS.
EADS займається в основному космічними розробками і військовими літаками. Крім того, в нього входить підрозділ, що спеціалізується на цивільному літакобудуванні - Airbus. Чи буде в "морський EADS" цивільна частина, в публікації німецької газети не вказується.
Акціонерами EADS, яка була утворена в 2000 році, є уряд Франції і місцевий концерн Lagardere, німецька Daimler та іспанський SEPI, а також міноритарії, які купили акції на біржі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас