Нафта дешевшає через побоювання з приводу уповільнення зростання економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через побоювання з приводу уповільнення зростання економіки США

Енергетика
441
Світові ціни на нафту знижуються у вівторок на тлі слабких статданих у США, що викликали на ринках стурбованість з приводу перспектив найбільшої світової економіки і попиту на "чорне золото" в країні. Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:40 мск знизився на 0,07 долара, або на 0,07%, - до 94, 82 долари за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,33 долара, або на 0,28%, - до 116,48 долара за барель.
З песимізмом на ринку відреагували на дані про те, що індекс ділової активності в промисловому секторі економіки США в липні знизився до 50,9% з 55,3% у червні, опинившись набагато гірше за очікування аналітиків.
При цьому стримати спад ціни на нафту допомогли новини про те, що палата представників конгресу в США підтримала законопроект підвищення стелі держборгу країни, а голосування в сенаті очікується у вівторок. "Вирішення проблеми з підвищенням стелі держборгу США наближається, проте статдані в країні затьмарюють оптимізм від цього, що призводить до зниження цін на нафту", - пояснив агентству Bloomberg економіст National Australia Bank Ltd. в Мельбурні Бен Уестмор (Ben Westmore).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас